Mediterrane courgettetaart

  • 2 à 3 courgettes
  • 500 g (lams)gehakt
  • 2 eetl. olie
  • 1 gesnipperde ui
  • 1 à 2 Spaanse pepers
  • 1 rode (punt)paprika
  • 70 g tomatenpuree
  • 3 kleingesneden tomaten
  • 1 eetl. (gedroogde) oregano
  • zout
  • peper
  • 3 eieren

Snijd de courgettes in plakken.
Verhit de olie in een grote koekenpan en bak hierin de plakken courgettes om en om bruin.
Vet intussen de springvorm in en verdeel de gebakken courgette over de bodem.
Bak het gehakt in dezelfde pan rul.
Voeg de ui, knoflook en peper toe en roerbak al omscheppende 3 à 4 minuten op een hoge warmtebron.
Voeg paprika, tomatenpuree, tomaten, oregano, zout & peper toe en bak alles nog circa 2 minuten.
Verdeel het gehaktmengsel over de plakken courgettes.
Klop de eieren los en schenk dit mengsel over de taart.
Bak de taart circa 20 minuten in het midden van een voorverwarmde oven op 200 °C.
Garneer de taart met oregano of munt.
Serveer de taart warm.

Bron: Courgettefleur
Gepubliceerd door: De Wassende Maan

Terug