Mediterraan aardappelbrood

aardappelbrood (2K)

  • 5 middelgrote bloemige aardappelen
  • 650 g tarwebloem
  • 6 g droge gist
  • 10 cl halfvolle melk
  • 4 eetl. zongedroogde tomaten
  • 1 bussel basilicum
  • 1 eetl. oregano
  • 55 cl water
  • 4 eetl. olijfolie
  • 1 eetl. zout

Kook de aardappelen gaar en maak er puree van.
Meng de bloem, het zout, de gist, de fijngehakte basilicum, de oregano en de fijngehakte tomaten onder delauwe melk, water en olijfolie.
Giet dit mengsel beetje bij beetje bij de aardappelpuree.
Kneed tot een gladde massa en laat het deeg een half uurtje rusten op een warme plaats.
Kneed opnieuw.
Strooi wat bloem in een bakblik.
Doe het deeg in de bakvorm en bak het brood gedurende 40 min in een voorverwarmde oven op 180 °C.

Tip
Ben je gek op mediterrane kruiden?
Voeg ze naar smaak toe aan het deeg.

Bron: Patapas

Terug