Marshmallows

  • 50 g glucosesiroop
  • 17 g of 10 bladen gelatine
  • 4 eiwitten
  • 3 theel. Angostura bitter
  • 500 g suiker
  • poedersuiker
  • maïszetmeel

Het is raadzaam om bij dit recept een suikerthermometer te gebruiken.
Een voldoende krachtige mixer (op statief) is noodzakelijk.
Week de bladen gelatine in koud water.

Bij poedergelatine:
doe 70 g koud water in een glazen schaal en strooi hier de 17 g poedergelatine op.
Zorg dat alle gelatine vochtig is.
Los na 10 minuten (bladgelatine uitknijpen) de gelatine au bain-marie of in de magnetron (lage stand) voorzichtig op.
Vooral niet laten koken!
Breng intussen de suiker met ca. 166 g water (verhouding 3:1) aan de kook.
Voeg de glucose toe en verwarm tot 125 °C.
Ongeveer 5 minuten eerder hebt u de eiwitten in de mixer tot schuim geklopt.
Giet nu de hete suikersiroop in een dunne straal op het eiwitschuim terwijl de mixer draait.
Voeg vervolgens de opgeloste gelatine en de Angostura bij het draaiende schuim en laat de mixer nog 5 minuten op volle toeren draaien.

Bekleed de bodem van een vierkant bakblik van 24 x 24 cm met bakpapier.
Bestrooi dit bakpapier met een mengsel van poedersuiker en maizena (1:1)
Verdeel het iets afgekoelde maar nog warme schuim over dit bakblik.

Strijk de bovenkant glad en bestrooi met poedersuiker/maizena.
Laat het geheel minimaal 2 uur afkoelen.
Snijd met een nat, warm mes de randen los en keer de plak marshmallow uit de vorm.
Snijd het met een nat, warm mes in banen en vervolgens in blokken.
Gebruik hiervoor eventueel een schaar.
Bestrooi wederom met poedersuiker/maiizena (voor de snijvlakken).
Verwijder eventueel overtollig poedersuiker/maizena door de marshmallows in een zeef te schudden.

Bron: NN

Terug