voor 8 porties
|
|
Laat de abrikozencompote aan het begin goed uitlekken.
Mix de dooiers met het glazuur en de vanillesuiker schuimig en roer de kwark en het citroensap er goed door.
Week vervolgens de gelatine ongeveer 5 minuten in koud water, knijp het uit, los het op in hete melk en roer het door het kwarkmengsel.
Voeg nu de opgeklopte slagroom toe tot deze stijf is.
Bekleed vervolgens een hoge cakevorm met aluminiumfolie en bedek de cakebodem met de koekjes die kort in het melk- en rummengsel zijn geweekt.
Smeer vervolgens de crème dik op de lange vingers.
Herhaal het proces en eindig met lange vingers.
Dek op het einde af met aluminiumfolie en zet 3 tot 4 uur in de koelkast.
Haal vervolgens de cake uit de vorm en verwijder het aluminiumfolie.
Snijd de lange vingers aan één kant af, zodat ze even hoog zijn als de rand van de cake.
Bedek vervolgens de rand van de taart met de lange vingers en versier de cake met abrikozencompote en slagroom.
En de zelfgemaakte malakoff cake is klaar.