|
|
Gebruik echte broodbloem (speciaal bij bakker, supermarkt of de molen te koop) en geen standaard bloem, die is niet geschikt om brood mee te bakken. Doe alle ingrediënten in de bbm zoals je gewend bent en kies het programma witbrood medium korst. Eet smakelijk
* Bij gebruik van verse gist dubbele hoeveelheid gebruiken en de gist even voorbewerken in wat melk.
Opmerking
Maïsbrood is een simpel, nogal droog brood, zeer geschikt om te roosteren / toast van te maken.
Dit recept is van 'granny' en geplaatst in nl.culinair, zij vermeldt er nog bij het het een aangepaste versie is van het recept uit het boekje 'de broodmachine'.
|
|
Doe de bovenstaande ingrediënten in het bakblik.
Eerst de vloeibare ingrediënten met het zout, daarna de droge, als laatste de gist.
Dit om te voorkomen dat het zout en de gist te vroeg met elkaar in aanraking komen, het zout vermindert de werking van de gist.
Plaats het bakblik in de automaat en kies het basis- of het volkorenbroodprogramma.
Laat het brood na afloop van het programma niet in de automaat, maar laat het ongeveer 30 minuten uitwasemen op een rooster.
|
|
Boter smelten, (truc: in de vorm laten smelten terwijl de oven voorverwarmt).
Meng alle ingrediënten met een garde of mixer tot een glad beslag.
Bak 20 tot 25 minuten in een voorverwarmde oven op 200 °C.
Leuk: mini cornbread in muffinvormpjes.
Bron: De Bruine Bonen Bende