Maderakoek

madeirakoek (2K)

  • 200 g suiker
  • 45 g vanillepuddingpoeder
  • 4 eieren
  • 3/4 l melk
  • 200 g echte boter
  • 2 dozen madeirakoekjes
  • amaretto
  • amandelschilfers

Maak eerst de bakkersroom.
Breng de melk samen met de suiker aan de kook.
Klop een volledig ei en drie eierdooiers glad en roer er het puddingpoeder door.
Bind daarmee de melk.
Haal de pan van het vuur en roer er de boter in kleine stukjes door.
Laat niet meer koken.
Laat alles goed afkoelen en roer de pudding geregeld om zodat er geen velletje op komt.
Neem een platte schaal.
Smeer eerst een laagje pudding en leg er vervolgens een laagje madeirakoekjes op.
Smeer de koekjes met een borsteltje in met wat amaretto.
Blijf laagjes maken tot alles op is.
Eindig met een laagje pudding.
Rooster de amandelschilfers in een pan met anti-aanbaklaag en bedek de bovenste laag van de koek volledig metschilfers.
Laat alles een nachtje in de koelkast rusten.

Bron: Inge Deyck
Gepubliceerd door: Kook Jij -->

Terug