Macademia-tuilles

(luchtige koekjes)

voor 45 stuks

  • 175 g macademianoten, fijngehakt
  • 225 g kristalsuiker
  • 150 g eiwit
  • 50 g bloem
  • 80 g gesmolten boter

Roer met een garde de fijngehakte noten, het eiwit, de suiker en de bloem tot een beslag.
Voeg de gesmolten boter toe en roer dit erdoor.
Laat dit mengsel enige uren staan.
Verdeel het deeg op een met een siliconenmat beklede bakplaat in porties van 1 eetlepel.
Strijk deze met de rug van de lepel wat uit en zorg dat er 3 cm afstand tussen de strijksels blijft.
Bak ze in een oven van 185 °C tot ze beginnen te kleuren.
Neem de plaat uit de oven en haal de strijksels één voor één van de hete plaat (met een platenmes) en wikkel ze om een rolstok of andere vorm.
Zolang ze nog heet zijn, zijn ze te vormen!
Bij afkoeling verstijven de tuilles tot krokant.

Bron: NN

Terug