voor ca. 35 stuks
|
|
Rasp de marsepein op een keukenrasp.
Meng met suiker, amandelschilfers en geraspte amandelen, sinaasappelschil, 1 snufje zout, 1 ei en 1 eidooier tot een glad deeg.
Klop voor het glazuur 1 eiwit met een snufje zout stijf.
Voeg geleidelijk de poedersuiker toe, roer 3 minuten, roer het sinaasappelsap erdoor.
Rol het amandelmengsel dun uit op een dik met amandelrasp bestrooid oppervlak (op een gesneden diepvrieszakje).
Steek uit met een natte halvemaanvormige koekjes uitsteker (5 cm diameter).
Bekleed bakplaten met bakpapier, plaats halve maantjes erop en bestrijk ze met glazuur.
Verdeel de sinaasappelschil of abrikozen in lange, smalle reepjes en leg er twee op elk van de manen
Bij 180 °C 10 à 15 minuten mag het glazuur niet bruin worden.
Laat afkoelen, bewaar tussen bakpapier in een blikje, de maantjes blijven 3 weken vers.