voor 20 broodjes
|
|
Kook een room van melk, zout, maizena en vanille extract.
Pan van het vuur halen.
Boter en suiker er door roeren.
In de beslagkom schenken en laten afkoelen 30 minuten.
Voeg bloem, ei en droge gist toe.
Maak hier een elastisch deeg van.
Deeg halveren (2 x 400 gram) en opbollen,
dek een deel deeg af en leg weg.
Deel de 400 g weer door de helft (2 x 200 gram).
Voeg aan een deel 15 gram cacao en 15 gram melk toe tot een egaal deeg.
het laatste stuk ook 5 gram cacao en 5 gram melk tot een egaal deeg.
Bol deze twee ook op en leg weg.
Laat de degen 90 min rijzen (of leg in de koelkast voor 12 uur).
Verdeel elke bal in 2 stukken.
Een helft in drie delen, de andere in 4 delen.
Je hebt nu 7 stukken van drie kleuren.
Maak van de lichtbruine stukken pillen van 21 cm.
Rol de donkerbruine pillen uit en rol om de lichtbruine pil.
Rol het witte deeg uit en rol deze daar weer omheen.
Rol de 7 pillen tot 42 cm.
Snijd ze half door 21 cm.
Leg ze in een ingevet bakblik, bekleed met bakpapier.
Laat ze verdubbelen in 60 minuten.
Verwarm de oven tot 200 °C.
Bestrijk het brood met melk.
Bak in 35 minuten gaar.
Na het bakken direct lossen op een rooster.
Serveersuggestie
Heel feestelijk brood, kinderen zijn er dol op.