Linzer koekjes met boekweit

voor 30 à 40 stuks

Linzer koekjes met boekweit

  • 200 g fijngemalen boekweit
  • 150 g boter
  • 1 ei
  • 125 g suiker
  • 125 g amandelen, ongeschild, of noten
  • 1 theel. kaneel
  • 1 snufje kruidnagel
  • voor de vulling, zuur smakende jam, bijv. aalbessengelei
  • voor decoratie, poedersuiker of chocoladeglazuur

Maak zanddeeg, voeg fijn geraspte amandelen of noten toe, vorm het deeg tot een bal en laat afkoelen.
Rol het licht breekbare deeg in kleine porties tussen folie uit (opengesneden diepvrieszakjes) en steek er gladde koekjes uit in de vorm van sterren, hartjes.
Laat de rest van het beslag in de koelkast staan.
Bak de koekjes 8 à 10 minuten op 180 °C op bakpapier en laat ze afkoelen.
Leg twee koekjes met krentengelei of andere zure jam op elkaar en bestrooi ze desgewenst met poedersuiker of bedek ze met chocoladesuikerglazuur en versier met noten.

Bron: kraut &rüben

Terug