Lemon buns

cakejes

lemon_buns (2K)

voor 12 stuks

  • 2 grote citroenen
  • 100 g boter
  • 100 g lichtbruine basterdsuiker
  • 50 g vloeibare honing
  • 2 eieren
  • 225 g zelfrijzend bakmeel
    • voor de garnering
  • 50 g suiker
  • 150 g poedersuiker
  • 1 eetl. losgeklopt eiwit, gepasteuriseerd
  • eventueel: zilverpilletjes

Verwarm de oven voor op 175 °C.
Vet een muffinvorm met 12 holtes van 5 - 7 cm in.
Boen de citroenen schoon en rasp van 1 citroen de gele schil af.
Pers deze citroen uit.
Meng in een pan met een dikke bodem de boter met de basterdsuiker, honing, citroenrasp en 2 eetlepels citroensap.
Laat de boter op zacht vuur smelten en roer alles goed door elkaar.
Laat dit mengel iets afkoelen.
Klop in een kom de eieren los en meng het botermengsel er al roerende door.
Schep in gedeelten het zelfrijzend bakmeel erdoor en blijf roeren tot een dik beslag ontstaat.
Schep het beslag in de holtes van de muffinvorm.
Bak de cakejes in de oven in 15 - 20 minuten goudbruin en gaar.
Trek met een citroentrekker van de andere citroen mooie lange en dunne slierten schil.
Breng in een steelpan 10 cl water met de suiker aan de kook en laat dit 2 minuten pruttelen.
Leg de citroenslierten erin en laat het geheel 2 - 3 minuten zachtjes pruttelen.
Laat de slierten in de siroop afkoelen.
Laat de slierten dan op keukenpapier goed uitlekken.
Laat de cakejes heel even in de vorm afkoelen, wip ze dan uit de holtes en laat ze op een taartrooster afkoelen.
Roer in een kom de poedersuiker met 1 eetlepel citroensap en het eiwit tot een glanzend glazuur.
Bestrijk de bovenkant van de cakejes met het glazuur en garneer ze met de citroenschilletjes en eventueel ook zilverpilletjes.

Bron: NN

Terug