Maximes lavendel-citroencake

Maximes lavendel-citroencake

oor 8 stukken

  • 1 citroen
  • 200 g boter
  • 200 g gemalen amandelen
  • 200 g suiker
  • 5 eieren
  • 1 à 2 eetl. lavendelbloemetjes
  • 100 g poedersuiker
  • 1 theel. honing

Verwarm de oven voor op 175 °C.
Boen niet-biologische citroenen altijd schoon onder de warme kraan.
Rasp de schil van de citroen dun en pers hem uit – het sap is voor het glazuur.
Smelt de boter en haal meteen van het vuur.
Meng met het amandelmeel en de suiker.
Roer er één voor één de eieren door en daarna de citroenrasp en, als u het hebt, de lavendelbloemetjes.
Verdeel over een cakevorm; Maxime gebruikte een tulbandvorm, die maar voor de helft vol zal zijn.
Bak 40 à 45 minuten.
Gaar hoeft hij niet te worden, omdat er geen meel in zit, stevig zijn is genoeg.
Laat wat afkoelen en stort de cake op een schaal.
Roer voor het glazuur de poedersuiker glad met de honing en 1 à 2 eetlepels citroensap.
Verdeel over de cake.
Maxime raspte er nog wat citroenschil over en garneerde met meer lavendel.
En op bovenstaande foto blijkt dat de inspiratie voor dit stukje daagde toen we al een eindje op weg waren in de cake.
En die paarse kleur van het glazuur? In plaats van poedersuiker was er viooltjessuiker uit Toulouse.
Tja, kom daar maar eens aan…

Bron: Onno Kleyn

Terug