Laagjestaart

laagjestaart (1K)

voor 10 personen

  • 350 g zachte boter
  • 350 g fijne suiker
  • 350 g bloem
  • 6 eieren
  • 2 zakjes bakpoeder
  • geraspte schil van 2 biocitroenen
  • 2 eiwitten
  • 500 g poedersuiker
  • rode voedingskleurstof
  • suikerbolletjes of andere decoratie
  • 3 springvormen (1x 24 cmØ, 2x 18 cmØ)

Verwarm de oven tot 180 °C.
Vet de vormen in en bestrooi met bloem.
Klop de boter 5 minuten met de suiker tot een lichte, schuimige massa.
Klop er een voor een de eieren door en zeef de bloem met het bakpoeder boven de kom.
Spatel voorzichtig door het deeg.
Roer er ten slotte de geraspte citroenschil door.
Verdeel het deeg over de 3 bakvormen.
Zet de grote 30 minuten in de oven, de 2 kleinere 20 à 25 minuten.
Ontvorm de taarten en laat ze volledig afkoelen op een rooster.
Snijd uit een van de kleine taarten een cirkel van 12 cm diameter.
Maak het glazuur.
Klop de eiwitten op met de poedersuiker en enkele druppels voedingskleurstof.
Bestrijk de zijkanten van de taarten met glazuur en werk af met suikerbolletje.
Stapel ze op elkaar en werk ook de bovenkant af met glazuur.
Laat drogen.

Bron: Libelle
Gepubliceerd door: Lize Lorent in Kook Jij

Terug