|
|
Weckglazen gebruik je meestal om vruchten in te maken zodat je ook buiten het seizoen nog lekkere jam of vruchten hebt.
Het is ook mogelijk om Weckglazen te gebruiken om er taart in te bakken.
Zo heb je altijd wat lekkers in huis.
Handig voor onverwacht bezoek of als je zelf trek hebt in een lekkere taart maar geen zin om er een te bakken.
Geen pot kweepeercompôte met stukjes op voorraad?
Dan heb je nodig: 2 kweeperen, suiker en een smaakmaker.
Schil kweeperen, haal de klokhuizen er uit en snijd mooie dunne stukjes kweepeer.
Kook de stukjes beetgaar in de pan met water en suiker naar smaak.
Kook een van de volgende smaakmakers mee: citroenschil, vanillepeul of twee kardemompeulen.
Smeer 6 Weckglazen met een inhoud van 0,25 liter in met olie.
Bestrooi de binnenkant van de glazen nu met panneermeel zodat je de taartjes straks goed uit het Weckglas kunt krijgen.
Smelt de boter op laag vuur.
Klop de eieren met de suiker schuimig en roer gezeefd bloem erdoor.
Roer de vloeibare boter door het deeg.
Stappen voor kweepeertaartjes in Weckglas
Verwarm de oven op 175 °C / hete lucht 160 °C.
Leg onderin het Weckglas een laagje kweepeerstukjes en vervolgens een laagje beslag.
Herhaal dit zodat je 3 laagjes kweepeer hebt en sluit af met een laagje beslag.
Let op: de Weckglazen moeten niet voller dan 2/3 en uiterlijk 3/4.
Deze taartjes rijzen flink en dan krijg je de deksel er niet goed op zonder de taartjes in elkaar te drukken.
Dat is jammer want dan ziet het er minder mooi uit.
Bak de Weckglazen 20 minuten op een rooster in de oven.
Meng het amandelschaafsel met de poedersuiker.
Bestrooi na 20 minuten de taartjes met het amandel- poedersuikermengsel.
Bak de Weckglazen nu nog 20 minuten.
Leg de rubberen ringen van de Weckglazen in een bakje water. Leg de ringen op de deksels.
Haal de taartjes uit de oven en doe direct de deksel met rubberen ringen erop.
Gebruik de metalen beugeltjes om de deksel vast te zetten.
Je hebt nu 6 heerlijke taartjes die je een jaar kunt bewaren.