Kruidige kweepeermuffins met oranjebloesem

Kruidige kweepeermuffins met oranjebloesem

    • voor geroosterde kweeperen
  • 3 kweeperen, geschild, in kwarten en klokhuis verwijderd
  • 25 cl water
  • 250 g kristalsuiker
  • 1 laurierblad
  • 1 flink stuk citroenschil, zonder wit
  • 1 kaneelstokje
  • 1 stuk steranijs
    • voor muffins
  • 150 g zachte boter
  • 150 g bruine basterdsuiker
  • 1 eetl. koekkruiden
  • 3 eieren op kamertemperatuur
  • 2 eetl. oranjebloesemwater
  • 150 g zelfrijzend bakmeel
  • 1 geroosterde kweepeer in stukjes

Start met het roosteren van je kweeperen.
Verwarm je oven voor op 200 °C.
Doe water, suiker en specerijen in een grote braadslede en leg daar de kwarten kweepeer in.
Zet een uur in de oven, afgedekt met aluminiumfolie.
Mocht je tijd/zin hebben dan kun je de peren af en toe eens draaien.
Zet dan de temperatuur wat lager, naar 170 °C.
Haal de folie van de braadslee en rooster de peren nog eens 3 kwartier.
Ze moeten helemaal zacht zijn als je ze met een scherp mesje inprikt.
Haal de peren uit het vocht en snijd 1 peer in stukjes.
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Mix de zachte boter met de bruine basterdsuiker en koekkruiden tot de boter luchtig wordt.
Voeg er dan stuk voor stuk de eieren aan toe.
Voeg het volgende ei pas toe als het vorige ei volledig is opgenomen.
Meng er tot slot het oranjebloesemwater door (te koop bij Turkse of Marokkaanse winkels).
Spatel tot slot het zelfrijzend bakmeel en de kweepeerstukjes door het beslag en vul er muffinvormpjes mee.
Zet in de oven.
Grote muffins zijn over het algemeen na 15 à 20 minuten gaar.
Dit check je door er met een sateprikker in te steken.
Als die er droog uit komt is je muffin gaar.
Kleintjes hebben meestal maar 10 à 15 minuten nodig.
Laat de muffins op een rooster afkoelen.

Bron: Kijk zeker eens op de site van Miss Foodie daar vind je nog veel meer heerlijke recepten met mooie foto’s.

Gepubliceerd door: Okke Amerongen

Terug