Kweepeerchocoladebonbons

Kweepeerchocoladebonbons

  • geraspte gember of andere garnering (optioneel)

Smelt één of meer repen pure of bittere chocolade au bain-marie
Snij of schep van de membrillo-massa een hoeveelheid ter grootte van een flinke koffielepel en dompel dat in de gesmolten chocolade.
Leg de bonbons op een stuk bakpapier om te laten stollen.
De bonbons kunnen eventueel worden gegarneerd met geraspte gember of welke andere smaak resp. kleurgarnering.

Tips
Het is beter om de ingrediënten wat ruimer te nemen. Afhankelijk van het formaat bonbons die je maakt heb je meer of minder chocolade nodig. Zorg gewoon dat je wat achter de hand hebt en… maak hier gerust wat te veel van. Je snoept dit zo weg en het is ook leuk als cadeau!
Het recept voor membrillo is hier te vinden.
Dit recept is uiteraard ook te maken met membrillo die wel stevig is geworden. De consistentie van je bonbon is dan alleen wat steviger.

Opmerking
Rudolf Dierick mailde mij: "128 kweeperen van één boom! Nauwelijks te verwerken, maar gelukkig kan ik ook de buren er blij mee maken. Mijn membrillo werd te dun en ik had geen zin om hem opnieuw in de pan te doen. Daarom heb ik geëxperimenteerd en over het resultaat ben ik tevreden. Gelukkig is het nog eenvoudig ook. Daarom deel ik het graag met iedereen."
Dank je wel Rudolf!

Bron: Okke Amerongen

Terug