|
|
Week de agar-agarvlokken ongeveer 10 minuten in een beetje water, en los ze daarna op in het aan tegen de kook aan gebrachte sinaasappelsap.
Laat het afkoelen tot het lauwwarm is.
Meng de honing of het diksap, het sinaasappelschilrasp en daarna de opgeklopte slagroom door de kwark.
Voeg al roerende met een garde langzaam het lauwwarme agar-agar-sapmengsel toe en roer het goed door de kwark.
Leg de taartbodem of de koekjes in een springvorm.
Schep de kwarkmassa op de taartbodem, verdeel partjes mandarijn over de taart en laat ze (gedeeltelijk) in de kwark wegzakken.
Laat de kwarktaart in de koelkast minimaal 2 uur opstijven.
Maak voor het opdienen de zijkanten van de taart voorzichtig los van de springvorm.
Versier haar mooi met partjes mandarijn en eventueel toefjes slagroom.
Serveer deze heerlijke frisse taart nog dezelfde dag.