Kwarktaart met bramen

Kwarktaart met bramen

voor 8 personen

  • 6 gelatineblaadjes
  • 200 g volkorenkoekjes
  • 5 eetl. boter
  • 250 g slagroom
  • 1 zak vanillesuiker
  • 2 eetl. water
  • 500 g vanillekwark
  • 300 g bramen
  • 1 eetl. poedersuiker
  • bramen
  • zachtfruit

Vet een springvorm van 24 cm Ø in met 1 eetlepel boter.
Week de gelatineblaadjes 5 minuten in ruim koud water.
Smelt de rest van de boter in een pan.
Verkruimel de koekjes fijn en schep deze door de gesmolten boter.
Beleg de bodem van de springvorm met het koekmengsel en druk de bovenkant met de bolle kant van een eetlepel goed aan.
Klop de slagroom met de vanillesuiker stijf.
Verhit het water en roer daar de goed uitgeknepen gelatine door.
Blijf roeren tot de blaadjes opgelost zijn.
Meng de vanillekwark met de slagroom en de gelatine en schep het over de koekjesbodem.
Strijk de bovenkant glad.
Maak voorzichtig de rand van de springvorm los.
Dit lukt goed door met een warm natgemaakt mes langs de rand te snijden.
Garneer de bovenkant van de taart gul met de bramen en bestrooi deze met de poedersuiker.

Bron: Verse oogst

Terug