Kruidnootjes - I

voor 2 personen

  • 100 g margarine
  • ± 4 eetl. melk

Doe het zelfrijzend bakmeel met de speculaaskruiden, de basterdsuiker en de margarine in een kom.
Snijd de margarine met twee messen in kleine stukjes.
Kneed er snel met een koele hand een deeg van.
Voeg eventueel wat melk toe.
Warm de oven voor op 160 °C.
Vorm van het deeg kleine balletjes ter grootte van een knikker en leg ze op een ingevette bakplaat.
Bak de kruidnoten in het midden van de oven in 12 - 15 minuten gaar.
Laat ze afkoelen en neem ze van de bakplaat.

Bron:Voedingscentrum


Kruidnootjes - II

  • 250 g zelfrijzend bakmeel
  • 100 g zachte (room)boter
  • 125 g (donker) bruine basterdsuiker
  • 2 theel. speculaaskruiden
  • beetje zout
  • paar eetl. melk
  • beetje boter

Meng in een kom van of met de mixer de boter, suiker, kruiden en een beetje zout tot een smeuïge massa.
Voeg er beetje bij beetje de bloem aan toe en lepel voor lepel de melk tot er een mooie bal vormt.
Laat de bal in folie in de ijskast een paar uur rusten.
Verwarm de oven voor tot 175 °C.
Vet een bakplaat in of leg er een vel bakpapier op.
Maak knikkervormige balletjes en druk ze een beetje plat op de bakplaat, een beetje uit elkaar.
Bakken totdat ze lichtbruin zijn, ongeveer 15 minuten.
Af laten koelen

Bron: Culinaire nieuwsbrief

Terug