Kruidige herfstcake

Kruidige herfstcake

    • voor de cake
  • 250 g suiker
  • 250 zachte boter
  • 250 g zelfrijzend bakmeel
  • 5 eieren
  • 1 eetl. kaneelpoeder
  • 1 theel. gemberpoeder
  • 1 theel. 5-kruidenpoeder
  • mespuntje nootmuskaat
  • mespuntje kruidnagelpoeder
    • voor de topping
  • 100 g roomkaas
  • 100 g boter
  • 75 g poedersuiker
  • 75 g gehakte noten
    (ik gebruikte pistache- , hazel- en walnoten)

Kruidige herfstcake
Kruidige herfstcake

De cake
Verwarm de oven voor op 165 °C.
Mix in een beslagkom de suiker met de boter tot een romig mengsel.
Voeg één voor één de eieren toe en mix telkens tot het ei is opgenomen.
Zeef het zelfrijzend bakmeel en de specerijen door het eiermengsel en mix goed door elkaar tot een glad beslag.
Vet een springvorm in en bestuif met een beetje bloem.
Doe het beslag in de springvorm en laat de cake in ca. 60 minuten gaar worden in het midden van de oven.
De cake is gaar als een houten satéprikker er schoon uitkomt.
Laat de cake goed afkoelen voor je hem met de topping bestrijkt.

Kruidige herfstcake
Kruidige herfstcake

De topping
Mix de roomkaas met de boter tot een romig mengsel.
Voeg de poedersuiker toe en mix op de lage stand goed door elkaar.
Bestrijk de (goed afgekoelde) cake met de crème en bestrooi met de gehakte noten.

Bron: LoveMyFood

Terug