Kruidig boerenbrood

Kruidig boerenbrood

  • 700 g tarwe of spelt
  • 300 g rogge, beide fijngemalen
  • 1 blokje gist of 1 pakje droge gist
  • 1 pakje droge zuurdesem
  • 2 theel. zout
  • 1 theel. broodklaver of blauwe klaver
  • 1 handvol gehakte noten naar keuze
  • 1 eetl. gemengde broodkruiden, bijv. koriander, anijs, komijn

Meng de ingrediënten droog, kneed ze met 70 à 80 cl warm water, laat ze 2 uur rijzen op een warme plaats.
Vorm het brood, kerf het met een vork in, leg het op een ingevette en met bloem bestoven bakplaat en bak het bij 180 °C gedurende ongeveer 90 minuten.
Zet een kommetje water in de oven.

Opmerking
Diverse ingrediënten zijn verkrijgbaar bij natuurvoedings- of biologische voedingswinkels.

Tip
Als u het brood voor het bakken in een springvorm met een rand plaatst, kan het niet weglopen.

Bron: kraut &rüben

Terug