Kruidenbrood in terracotta

Je kunt natuurlijk allerlei mooie broodjes kant-en-klaar kopen,
maar nog leuker zijn deze zelfgemaakte kruidenbroodjes in terracotta bloempotjes.
  • 250 g bloem
  • 4 eetl. bakpoeder
  • 1 thee. zout
  • 1 theel. mosterdpoeder
  • 1 ei
  • 25 g boter
  • 15 cl melk
  • 4 eetl. tuinkruiden

Verwarm de oven voor op 180 °C.
Zeef 250 gram bloem, 4 eetlepels bakpoeder, 1 theelepel zout en 1 theelepel mosterdpoeder.
Klop 1 ei los met 25 gram gesmolten boter en 15 cl melk.
Meng dit door het bloemmengsel.
Kneed er 4 eetlepels fijngehakte tuinkruiden (dille, peterselie, bieslook en basilicum) door.
Verdeel het deeg in 8 stukken.
Vorm er rolletjes van en leg deze in 8 ingevette, schone terracotta bloempotjes.
Strijk de bovenkant glad en bak de broodjes onder in de oven in ca. 40 minuten gaar.
De broodjes zijn gaar als een erin geprikte vleespen er schoon uitkomt.
U kunt ook één groot brood maken.
Vorm dan van het deeg één grote rol, leg die in een ingevette cakevorm (inhoud 1 liter) en bakhet brood in ca. 60 minuten gaar.

Bron: NN

Terug