Krentenmuffins met glazuur

Krentenmuffins met glazuur

voor 12 porties

  • 200 g krenten
  • 125 g suiker
  • 1 pakje vanillesuiker
  • 1 ei
  • 6 cl plantaardige olie
  • 20 cl yoghurt, naturel
  • 250 g bloem
  • ½ pakje bakpoeder
  • 50 g amandelen, gemalen
  •  
    • voor het glazuur
  • 150 g poedersuiker
  • 1 citroen, sap

Krenten afspoelen, goed uit laten lekken en van de pluimen ontdoen.
Vet een muffinvorm in of bekleed deze met papieren vormpjes.
Verwarm de oven voor op 160 °C voor circulerende lucht of
180 °C voor boven-/onderwarmte).
Roer de suiker, vanillesuiker en ei door elkaar.
Voeg olie en yoghurt toe.
Meng bloem, bakpoeder en amandelen en spatel er kort door.
Spatel voorzichtig de krenten erdoor.
Vul de muffinvorm voor ⅔ met beslag.
Bak ongeveer 20 à 25 minuten.
Laat afkoelen.
Zeef ondertussen voor het glazuur de poedersuiker en roer het citroensap erdoor tot een gladde massa.
Bestrijk de afgekoelde muffins met het glazuur en laat ze drogen voordat je ze serveert.

Bron: ichkoche

Terug