Kokosnootcake

kokosnootcake (2K)
voor 6 personen
  • 4 eieren
  • 100 g boter
  • 225 g geraspte kokosnoot
  • 2 eetl. sinaasappelzeste
  • 12½ cl sinaasappelsap
  • 125 g zelfrijzende bloem, gezeefd
  • 6 passievruchten
  • 225 g suiker
  • 100 g gemalen amandelen
  • 2 eetl. citroenzeste
  • 125 ml citroensap
  • 25 cl kokosmelk
  • 125 g opgeklopte room

Oven voorverwarmen op 180 °C.
Eieren, suiker, boter, amandelen, sap, zeste, kokosmelk goed vermengen en luchtig kloppen.
De gezeefde bloem toevoegen en vermengen tot een mooi glad deeg.
De springvorm inboteren en bestrooien met bloem.
Het deeg in de vorm gieten.
In de voorverwarmde oven gedurende 1 uur mooi goudbruin bakken.
Laten afkoelen.
Serveren met de opgeklopte room en de pulp van de passievruchten.

Bron: Inge Deyck
Gepubliceerd door: Kook Jij

Terug