voor ongeveer 50 koekjes
|
|
Klop de roomboter zacht in een kom.
Voeg de rietsuiker, bakpoeder, citroenschil, kaneelpoeder en het zout toe en meng alles met de boter.
Voeg de eierdooiers en de merg van het vanillestokje toe aan het mengsel.
Meng de tarwebloem met het amandelmeel en voeg beetje bij beetje toe aan het mengsel tot een samenhangend deeg.
Maak van het deeg een bal en laat het minimaal 1 uur rusten in de koelkast.
Bestuif je werkblad met wat bloem en rol het deeg uit tot ongeveer 4 mm.
Steek er met behulp van uitsteekvormpjes koekjes uit.
Ga zo door tot het deeg op is.
Leg de koekjes op enige afstand van elkaar op een met bakpapier beklede bakplaat.
Bak de koekjes 7 tot 9 minuten in een voorverwarmde oven op 190 °C, totdat ze lichtbruin zijn.
Laat de koekjes afkoelen op de bakplaat.
Versier de koekjes met glazuur, frambozenjam, chocolade of gedroogde frambozen.