|
Verwarm de oven voor op 150 °C.
Vet een bakvorm, cakevorm of een springvorm in van 22 cm.
Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd in blokjes.
Hak de noten grof.
Meng in een kom noten, rozijnen, krenten en appelblokjes.
Doe bloem, volkorenmeel, basterdsuiker, bakpoeder en kruiden bij elkaar in een beslagkom en schep alles doorelkaar.
Meng nu eieren en melk door het bloemmengsel.
Schenk de helft van het beslag in de vorm.
Verdeel de appelnotenvulling er over en dek af met de rest van het beslag.
Bak de koek circa 50 minuten in de oven.
Controleer met een satéprikker of de koek binnenin gaar is (de prikker blijft dan schoon).
Laat de koek op een rooster afkoelen.
Snijd de koek in puntjes of vierkantjes.
Tip!
Neem in plaats van de noten een paar gedroogde en in stukjes gesneden pruimen en abrikozen.