Knoflook naan

Knoflook naan

voor 12 porties

  • 1 bosje verse koriander
  • 4 tenen knoflook, gehakt
  • 1 zakje droge gist
  • 500 g bloem
  • 1 theel. zout
  • 1 eetl. suiker
  • 120 g roomboter
  • 19 cl melk
  • 19 cl yoghurt
  • 12 cl water

In een glazen maatbeker, de gist, suiker en water mengen en laat het staan tot het schuimig is, ongeveer 10 minuten.
Klop ondertussen de bloem en zout samen in een grote kom en maak een deuk in het midden.
Klop de warme melk en de yoghurt in het gistmengsel tot een goed mengsel.
Doe de droge ingrediënten in het midden.
Roer tot er een deeg ontstaat, spreid het dan uit op een licht bebloemd oppervlak en kneed tot een gladde, ongeveer 3 à 4 minuten.
Breng het deeg over in een grote, licht geoliede kom en dek het losjes af met een vochtige keukenhanddoek.
Laat het deeg op kamertemperatuur rijzen tot het verdubbeld is, ongeveer 1 uur.
Doe dan het deeg op een met bloem bestrooid oppervlak.
Kneed het deeg kort tot een schijf en snijd het in 12 gelijke stukken.
Rol elk stuk op tot een bal.
Verwarm een grote, zware koekenpan op middelmatig vuur.
Rol elke deegbal uit tot hij ongeveer ½ cm dik en ongeveer 15 cm breed is.
Bestrijk het deeg licht met boter en leg het één voor één in de hete koekenpan.
Bak het tot er zich grote belletjes vormen op het oppervlak, ongeveer 2 minuten.
Keer het deeg om en bak de andere kant tot het goudkleurig is, nog ongeveer 1 à 2 minuten.
Stapel het gebakken platte brood op een bord en bedek het met een handdoek om het warm te houden terwijl u de overige plakken bakt.
Voeg het gehakt knoflook toe aan de overgebleven gesmolten boter.
Dek het brood losjes af en zet het in de magnetron gedurende 15 seconden.
Bestrijk de warme naan met de knoflookboter en bestrooi royaal met koriander.
Serveer warm.

Bron: Morgan Eisenberg, Host the toast

Terug