|
|
Ik heb dit brood in de broodbakmachine laten kneden.
Gemak dient de mens.
Volg de gebruiksaanwijzing op van de broodbakmachine.
(De ene machine verlangt eerst de natte ingrediënten de andere broodbakmachine eerst de droge.)
Zet de machine op stand ///deeg\ en laat de machine je deeg kneden.
(Natuurlijk kan iedere manier van kneden.
Op de hand of met de deeghaken kan ook.
Zorg er wel voor dat de kikkererwten goed doorgekneed worden en niet heel blijven.
Bij deze methodes kun je de gewone werkwijze aanhouden voor het kneden van brood.)
Verwarm de over voor op 180 °C.
Vorm van het deeg een brood en snij de bovenkant een paar keer in met een vlijmscherp mes.
Bak het brood in 30 tot 40 minuten gaar.
Het brood moet hol klinken wanneer je op de onderkant klopt.
Bestrijk het brood met de gesmolten roomboter direct nadat het uit de oven komt.
Bron: Yneke
Gepubliceerd door: Bruine Bonen Bende