Kikkererwten

Kikkererwten

  • 400 g kikkererwten
  • 1½ eetl. olijfolie
  • zout
  • kruidenmix naar keuze

Oven voorverwarmen tot 200 °C.
Giet de kikkererwten af in een zeef en spoel ze enkele seconden af met water om de bonen schoon te maken.
Schud en tik op de zeef om het overtollige water te verwijderen.
Leg bakpapier op een bakplaat en verdeel de bonen erover.

Kikkererwten

Gebruik een andere papieren handdoek om het water op de bonen zachtjes aan te drukken en te absorberen.
Rol de bonen rond met de papieren handdoek om ook de dunne schil van de bonen te verwijderen.
Gooi de schilletjes en de papieren handdoek weg.
Druppel de olijfolie over de bonen en gebruik je handen of een spatel om ze rond te rollen.
Rooster gedurende 30 à 40 minuten tot de bonen diep goudbruin en knapperig zijn.
Zorg ervoor dat de bonen niet verbranden.
Breng op smaak met zout en kruidenmengsel.

Bron: Steamy Kitchen

Terug