Key lime pie, limoentaart zonder bakken

Key lime pie, limoentaart zonder bakken

voor 8 - 10 punten

  • 100 g roomboter
  • 250 g volkorenbiscuits
  • 4 limoenen
  • 1 blik gezoete gecondenseerde melk (397 g)
  • 30 cl volvette slagroom (geen koksroom o.i.d.!)
  • taartvorm van 20 - 22 cm Ø

Smelt de boter.
Verkruimel de biscuitjes of draai ze snel met de keukenmachine tot kruim.
Meng met de boter.
Maak er een laag van in de bodem van de vorm, liefst met een rand, en zet 10 minuten in de koelkast.
Boen de limoenen onder de warme kraan als ze niet biologisch zijn.
Rasp de schil heel dun.
Pers ze daarna uit.
Houd wat rasp achter voor de versiering en meng gecondenseerde melk, room, sap en rasp.
En nu de tover: het begint subiet in te dikken – straks is het een dik dromende laag.
Zet minstens een half uur in de koelkast.
Klaar! Op het decoreren na, dan.

Foto en recept komen van de site van Carnation gecondenseerde melk.
Gepubliceerd door: Onno Kleyn

Terug