Kersttulband, gluten- en lactosevrij

Kersttulband, gluten- en lactosevrij

  • kleine tulbandvorm (16 cm Ø)
  • 200 g glutenvrij bloem
  • 46 g ghee (of glutenvrije boter)
  • 2 eieren
  • 16½ cl rijstemelk
  • 7 g droge gist
  • 66 g rozijnen
  • 66 g krenten
  • 50 g sukade (optioneel)
  • snufje zout
  • poedersuiker

Zet de krenten en rozijnen in een bakje met heet kraanwater.
Doe de bloem, lactose vrije boter, 2 eieren, de gist en het snufje zout in een beslagkom.
Laat de rozijnen en krenten uitlekken in een vergiet.
Eventueel even droog deppen.
Doe ze in de beslagkom samen met de sukade bij de rest van het mengsel.
Maak de melk handlauw.
Meng het deeg met een handmixer onder toevoegen van de melk goed door.
Zorg dat het deeg niet te nat wordt, maar het beslag mag best zacht zijn.
Overdek de kom met een natte doek en zet hem op een warme plaats te rijzen (ongeveer een half uur).
Zet de oven op 200 °C.
Vet de tulbandvorm goed in met een beetje ghee (of lactose vrije boter).
Als het beslag mooi aan het rijzen is, doe je het beslag in de tulband vorm.
Laat het nog even rijzen in de vorm bedekt met een natte doek.
Zet in de oven als de oven op temperatuur is.
Bak in 45 minuten gaar.
Bestrooi met poedersuiker.

Serveersuggestie
Ghee is geklaarde boter.

Bron: MijnReceptenboek.nl

Terug