Kerstcake met ananas

kerstcake_ananas (3K)

voor 2 personen

  • 220 g boter
  • 250 g suiker
  • 1 pakje vanillesuiker
  • 250 g zelfrijzende bloem
  • 4 eikes vers van de pers

Ananas schillen en in stukjes snijden.
Oven voorverwarmen op 170 °C, cakevorm van 26 cm Ø goed insmeren met boter.
Bestuif goed met bloem en overtollige bloem verwijderen.
Boter laten smelten, voeg de suiker en vanillesuiker toe.
Meng deze tot een romige massa.
Voeg de eieren toe en roer goed.
Giet er de gezeefde bloem bij en roer tot een homogeen mengsel bekomt.
Vul de cakevorm met een deel van het beslag vervolgens de ananas erover verdelen, opnieuw beslag en eindig met ananas.
Bak de cake ± 50 minuten, controleer met een satéprikker of hij gaar is.
Laat de cake goed afkoelen voor je hem uit de vorm haalt.
Klopklop bereiden zoals op verpakking staat vermeld.
Garneer de cake af met slagroom en de decoratie.

Bron: Derbyke & Elmo
Gepubliceerd door: Kook Jij -->

Terug