Kardinaalschijfjes met koffie en frambozen

Kardinaalschijfjes met koffie en frambozen

voor 8 porties

    • voor bakmengsel 1
  • 350 g eiwitten
  • 240 g poedersuiker
  • 1 theel. vanillesuiker
  • snufje zout
  • poedersuiker, om te bestrooien
  •  
    • voor bakmengsel 2
  • 3 eieren
  • 4 eidooiers
  • 80 g poedersuiker
  • citroenschil, geraspt
  • 75 g bloem, naturel
    • voor bakmengsel 3
  • 40 cl slagroom
  • 2 blaadjes gelatine
  • 40 g poedersuiker
  • 2 eetl. oploskoffiepoeder
  • 2 cl advocaat
  • snufje zout
  • 300 g frambozen, verse
  • 3 cl frambozenbrandewijn
  • 1 geschaafde amandelen, geroosterd

Bereid eerst de twee verschillende bakmengsels voor de kardinaalschijfjes.
Klop voor bakmengsel 1 de eiwitten, poedersuiker, vanillesuiker en zout tot een gladde, stevige sneeuw.
Klop voor bakmengsel 2 de eieren met de dooiers, poedersuiker en citroenrasp luchtig en meng de bloem erdoor.
Snijd twee stroken bakpapier van 14 x 35 cm en leg ze op een bakplaat.
Spuit met een spuitzak met een grote ronde spuitmond de sneeuw op elk stuk bakpapier in 3 stroken, elk 2 cm uit elkaar.
Gebruik ook de spuitzak om het dooiermengsel in de openingen te spuiten en bestrooi rijkelijk met poedersuiker.
Bak in een voorverwarmde oven op 180 °C met de ovendeur een beetje open (het mengsel moet eerder drogen).
Laat afkoelen, stort op een bord en verwijder het papier.
Marineer voor bakmengsel 3 de frambozen met frambozenbrandewijn.
Klop de slagroom met oploskoffie stijf.
Week gelatine, knijp uit en los op in verwarmde advocaat.
Roer de room samen met de poedersuiker en het zout door de room en laat op een koele plaats opstijven.
Spuit de helft hiervan met de spuitzak op één laag, bestrooi met de gemarineerde frambozen en spuit de rest van het mengsel erop.
Leg de tweede laag op de room, bestrooi met geroosterde amandelschilfers en tenslotte met poedersuiker.
Verdeel de kardinaalplakken met een scherp mes.

Tip
De vullende crème van de kardinaalplakken kan worden vervangen door een caloriearme kwark of yoghurtcrème.

Bron: ichkoche

Terug