voor 8 porties
|
|
Klop de eiwitten met de kristalsuiker stijf.
Meng er voorzichtig de maizena door.
Spreid 4 x 3 repen uit op een met bakpapier beklede bakplaat, laat tussen elke reep eiwit ruimte voor een reep biscuitkoek.
Als u geen plaats hebt voor de vierde strook, neemt u gewoon een tweede bakje.
Verwarm de oven voor op 160 °C.
Klop voor het sponsmengsel de dooiers, eieren, kristalsuiker, vanillepulp en citroenrasp schuimig.
Voeg geleidelijk de bloem toe.
Giet het mengsel in een spuitzak en steek een reepje biscuit tussen elk eiwitreepje.
Strooi een beetje poedersuiker door een zeef en bak in de oven gedurende ongeveer 25 minuten op 165 °C.
Klop voor de room de room op met de geschraapte vanillepulp en de slagroomversteviger.
Voeg de poedersuiker naar smaak toe.
Besmeer nu één strook met jam en verdeel de slagroom erover.
Draai de tweede strook om, zodat de mooie kant bovenop ligt.
Leg de strook voorzichtig op de room.
Doe hetzelfde met de andere twee stroken.
Leg de kardinaalschijfjes tot het serveren op een koele plaats.
Tip
Als u een kleinere hoeveelheid van de kardinaalschijfjes wilt bereiden, halveert u gewoon de ingrediënten.