Kaneelsterren

Kaneelsterren

voor 40 à 50 stuks

  • 3 à 4 eiwitten, 130 à 150 g
  • 1 snufje zout
  • 200 g poedersuiker
  • 1½ à 2 theel. kaneel
  • ½ geraspte biologische citroen, of sinaasappel
  • 400 g gemalen, ongepelde amandelen (100 g amandelen in reserve)

Weeg de eiwitten af en klop ze met 1 snufje zout stijf.
Rasp de schil van de citroen.
Zeef de poedersuiker per eetlepel boven de eiwitten en klop ze er met een lepel of mixer door.
Houd 4 à 5 eetlepels van het eiwit-suikermengsel apart voor het glazuur.
Roer de kaneel, de citroenschil en de ongepelde geraspte amandelen door de resterende eiwitten tot het deeg kneedbaar en slechts licht kleverig is.
Afhankelijk van de hoeveelheid eiwit kan dit 100 à 150 g amandelen meer zijn, voeg dan poedersuiker en ½ theelepel kaneel toe indien nodig.
Rol het deeg tussen twee opengesneden diepvrieszakken, bestrooid met geraspte amandelen, uit tot een dikte van 1 cm.
Koel het deeg gedurende 1 uur, bij voorkeur op een keukenplank in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 130 °C.
Verwijder de bovenfolie van de deeglap, steek er met een koekjessteker sterren (4 cm) uit en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
Koel de rest van het deeg als een bal en rol opnieuw uit.
Doop de uitstekers af en toe in poedersuiker of geraspte amandelen zodat het deeg niet blijft plakken.
Bestrijk elke ster met een keukenkwastje met het gereserveerde eiwit-suikermengsel volgens de vorm en bak de kaneelsterren 20 minuten op de middelste plank.
Het eiwit moet wit blijven.
Misschien moet u uw oven lager zetten dan 100 °C.
Laat de kaneelsterren op een rooster afkoelen en leg ze losjes in een met bakpapier bekleed bakblik.
Kaneelsterren zijn enkele weken vers houdbaar.

Bron: kraut &rüben

Terug