Kaneelcake

Kaneelcake

voor 8 personen

  • 200 g ongezouten roomboter op kamertemperatuur
  • 200 g fijne kristalsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 2 theel. kaneel
  • 200 g zelfrijzend bakmeel
  • 4 eieren
  • 70 g bruine suiker

Verwarm de oven voor op 165 °C en vet een cakevorm in.
Mix de boter romig met de kristalsuiker en de vanillesuiker.
Voeg een voor een de eieren toe en mix telkens tot het ei volledig is opgenomen voor je een nieuw ei toevoegt.
Voeg het zelfrijzend bakmeel en één theelepel kaneel toe en mix snel tot een glad beslag.
Doe de helft van het beslag in de cakevorm en strijk met een lepel glad.
Meng de bruine suiker met de resterende theelepel kaneel.
Verdeel de helft van het suikermengsel over het beslag in de cakevorm en dek af met de rest van het beslag.
Strijk weer glad en bestrooi met de rest van de kaneelsuiker.
Laat de cake in ca. 45 minuten gaar worden in de oven.
Controleer of de cake gaar is door er met een houten satéprikker in de steken.
Wanneer de prikker er schoon weer uitkomt, is de cake gaar.

Bron: LoveMyFood

Terug