|
|
Taartbodem:
Smelt de chocolade met de boter au bain-marie.
Verkruimel de koekjes en de amandelschilfers in de chocolade en meng goed.
Leg bakpapier op de bodem van een taartvorm schep er het chocolade-mengsel op, strijk glad en laatopstijven.
Kaascréme:
Was de citroen en rasp de schil heel fijn.
Pers het citroensap uit.
Week de gelatine eerst 10 minuten in koud water en los ze daarna op in warm water.
Meng ze met de kaas, het citroensap en de zeste.
Maak de aardbeien schoon en snijd ze in stukjes.
Klop de room stijf.
Spatel de room onder de kaascréme en voeg de aardbeien bij.
Schep op de chocoladebodem en laat alles in de koelkast opstijven.
Versiering:
Smelt de boter en de suiker tot de suiker lichtjes karameliseert.
Voeg de amandelen toe en laat kleuren.
Strijk het mengsel op een bord uit en laat opstijven tot de notenkaramel in stukjes kan gebrokenworden.
Versier de taart met stukjes aardbei en notenkaramel.
Bron: Inge Deyck
Gepubliceerd door: Kook Jij -->