|
|
Rooster de amandelen in een droge koekepan goudbruin.
Breng het water aan de kook met het zout en de boter in een gesloten steelpan.
Voeg al roerende het meel toe tot het een stevige bal is geworden die op de bodem van de pan een vlies trekt.
Doe het deeg in een schaal en voeg direct 1 ei toe samen met de kruiden en de kaas, daarna een voor een de andere eieren en de amandelen en roer goed.
Verwarm de oven voor op 220 °C.
Leg nu het deeg in kleine hoopjes op een ingevet en met meel bestoven bakblik.
Zet het bakblik op de middelste richel van de oven en bak de soesjes in ongeveer 20 minuten goudgeel.
Snijd ze dwars doormidden en laat ze afkoelen.
Klop de kaas, de crème fraîche en de eidooier tot een luchtige massa en breng het op smaak met de kruiden (knip de bieslook fijn en snijdt de ui zeer fijn).
Vul de soezen met dit mengsel.
Bron: NN