|
|
Verwarm de oven voor tot 180 °C.
Zeef de bloem in een kom.
Snij de boter met 2 messen in stukjes; kneed het dan door de bloem totdat je een deegbal krijgt.
Vermeng daarna de geraspte kaas met dit deeg.
Strooi nu op een schoon aanrecht of tafel en op een deegroller een beetje bloem.
Rol met de roller het deeg plat tot ongeveer een halve centimeter (of druk het deeg plat met je hand).
Snijd nu van het deeg allerlei figuurtjes: ruiten, driehoekjes, rondjes of gebruik koekvormpjes.
Leg de koekjes op de bakplaat.
Het bakken duurt niet lang: ongeveer 15 minuten, tot alles mooi bruin is, (niet donkerbruin).
Bron: Keukengeheim.com
voor 60 à 80 koekjes
|
|
Kneed een deeg van bloem, zetmeel, bakpoeder, ei, boter in kleine stukjes en kruiden, voeg kaas toe en zet 1 uur in de koelkast.
Verdeel het deeg in porties en rol deze met een deegroller uit tot een dikte van ½ cm.
Snijd de koekjes uit en bak ze op 175 °C gedurende 15 à 20 minuten op bakpapier tot ze goudbruin zijn.
Laat afkoelen op een koelrek.
Het is het beste om de baktijd uit te proberen op een paar koekjes, want elke oven is anders.
In mijn oven is 15 minuten te weinig en 18 minuten is al te veel, want dan smaakt de kaas bedorven.