Italiaanse groentetaart

Italiaanse groentetaart

voor 2 personen

  • vloeibare margarine
  • 6 (oude) bruine boterhammen
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetl. olijfolie
  • 300 g (roerbak)groentemix
  • Italiaanse keukenkruiden
  • 2 eieren
  • 10 cl halfvolle yoghurt
  • 40 g geraspte belegen 30+ kaas
  • 1½ eetl. volkorenmeel
  • 2 tomaten
  • springvorm 20 cm Ø

Bestrijk een springvorm met wat margarine.
Warm de oven voor op 200 °C.
Snijd de korsten van het brood.
Bekleed de wanden en bodem van de vorm met het brood.
Pel de ui en de knoflook en snijd ze klein.
Fruit de ui en de knoflook in de olie.
Voeg de groente toe en roerbak de groente 5 minuten mee.
Maak de groente op smaak met peper en Italiaanse kruiden.
Schep het groentemengsel in de springvorm.
Splits de eieren.
Roer de eidooiers glad met de yoghurt en voeg de kaas, volkorenmeel en wat Italiaanse kruiden toe.
Klop de eiwitten stijf en spatel ze door het dooiermengsel.
Schep dit op de groente.
Was de tomaten en snijd ze in plakken.
Dek de taart af met de plakken tomaat.
Bak de taart in het midden van de oven in 40 minuten gaar en lichtbruin.

Voorverpakte gesneden groente over?

Bron: Voedingscentrum

Terug