Houthakkersbrood

Houthakkersbrood

  • 160 g roggebloem
  • 400 g bloem (met broodverbeteraar)
  • 6 g gist
  • 6 g zout
  • 34 cl water

Mix alles goed door elkaar met behulp van een keukenmachine (anders wordt het zeker handmatig 10 minuten kneden).
Voorrijs van 45 minuten (afgedekt in een kom met een natte theedoek).
Lucht er duwen en vervolgens weer een bol van maken en weer 45 minuten laten rijzen in afgedekte kom.
Brood platmaken in de vorm van een rechthoek, vervolgens strak oprollen en een mooi langwerpig brood van vormen.
Op een flink met bloem bedekte aanrecht leggen en afdekken met een droge theedoek en overdwars insnijden met een scherp mes zodat het deeg wat open komt te staan.
Oven met pizza steen (anders een gewone bakplaat) goed voorverwarmen op 230 °C.
Brooddeeg voorzichtig van het aanrecht op de pizzasteen leggen en 30 minuten laten bakken.

Bron: Eten zonder koemelk

Terug