|
|
Doe de boter, honing en rietsuiker in een steelpan, zet op het vuur en smelt de boter.
Draai het vuur uit en laat ca. 10 minuten staan.
Zeef het emmermeel met het bakpoeder boven een kom en roer de specerijen erdoor.
Doe het meel bij het botermengsel en voeg een klein scheutje melk toe.
Roer het stevig door elkaar tot het een pindakaas-achtige consistentie heeft.
Laat het deeg minimaal 1 uur afkoelen.
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Rol het deeg uit de een lap van ca. 5 millimeter dik.
Steek de koekjes uit (of snijd het deeg in repen).
Leg de koekjes met wat ruimte ertussen op een met bakpapier beklede bakplaat.
Strooi de gehakte pistachenootjes erover en druk zacht aan.
Bak de koeken in ca. 10 minuten gaar.
Haal uit de oven en laat even op de bakplaat afkoelen en daarna uitharden op een rooster.
Tips
Emmermeel is gemaakt van emmer: een zeer oude graansoort, die al vanaf 700 v.Chr. werd verbouwd.
Het is verwant aan durum tarwe, aar heeft een laag glutengehalte. De tarwekorrles zitten boordevol eiwitten, vitaminen en mineralen.