Herfsttaart

Herfsttaart

voor 8 personen

  • 300 g pattiseriebloem
  • 8 g bakpoeder
  • 10 cl melk
  • 1 eitje, vers van de pers
  • 30 g gesmolten goede boter
  • 2 eetl. witte suiker
  • een snuifje zout
  • 1 zakje vanille puddingpoeder
  • 40 cl melk
  • 10 cl coconut likeur
  • 4 eetl. suiker
  • 1 eigeel met een beetje water
  • 2 appels
  • 1 peer
  • 300 g mango
  • 2 manderijnen
  • een beetje limoensap
  • 1 eetl. ruwe rietsuiker
  • 1 handvol amandelschilfers

Oven voorverwarmen op 180 °C.
Breng 30 cl melk samen met de suiker aan de kook, 10 cl melk samen met 10 cl coconut likeur en laat de puddingpoeder erin oplossen.
Voeg dit bij de kokende melk en roer goed, laat afkoelen.
Fruit in blokjes snijden, behalve de manderijntjes in partjes laten besprenkel met een beetje limoensap en bestrooi met de ruwe rietsuiker en de amandelen even onder elkaar mengen.
Neem de keukenmachine en meng het ei, suiker, melk en boter goed en voeg de gezeefde bloem en bakpoeder toe met het zout.
Kneed alles goed onder elkaar, als het deeg blijft plakken bloem toevoegen.
Bestrooi het aanrecht met bloem en rol het deeg uit, zo dun mogelijk.
Neem een taartvorm, inboteren en met bloem bestrooien en leg het deeg in de taartvorm en druk goed an ook de zijkanten.
Met de deegrol, het overige deeg verwijderen dat overhangt van de taartvorm.
Deze opnieuw even kneden tot een bal en opnieuw uitrollen.
Beleg de taartvorm met de afgekoelde pudding vervolgens het fruit erover verdelen.
Als laatste het deeg erover en aandrukken aan de kanten maak met een schaar enkele inkepingen.
Bak deze taart ± 30 minuten in de voorverwarmde oven.
Haal ze eruit en bestrijk deze met het losgeklopte eigeel gemengd met een beetje water. Strooi er nog wat ruwe rietsuiker over.
Laat nu nog een tiental minuten verder bakken.
Laat het afkoelen op een rooster.

Bron: Elmo & Blondy
Gepubliceerd door: Kook Jij

Terug