voor 12 personen
|
|
Hak de hazelnoten in de keukenmachine grof en neem ze uit de kom.
Verwijder van de vijgen de harde steeltjes.
Pureer de vijgen in de keukenmachine.
Voeg eventueel een lepel sinaasappelsap of water toe als de vijgen erg droog zijn.
Schil het stukje gember en rasp het fijn.
Voeg de gember, de havermout en de margarine toe aan de vijgen.
Het moet een stevig, niet te plakkerig deeg zijn.
Meng er de noten door.
Laat het deeg afgedekt in de koelkast een half uur opstijven.
Warm de oven voor op 180 °C.
Vorm van het deeg balletjes ter grootte van een walnoot, leg ze op de bakplaat en druk ze een beetje platter.
Bak de koekjes in de hete oven in 15 à 18 minuten gaar en lichtbruin.
Laat ze op de bakplaat afkoelen.
Variatie
Voeg 2 theelepels geraspte sinaasappelschil toe.