Hartige worteltaart

Hartige worteltaart

voor 4 taartjes

    • voor het deeg
  • 500 g bloem
  • 250 g roomboter
  • 2 eidooiers
  • 10 cl water
  • flinke snuf zout
    • vulling
  • 6 grote wortels
  • 2 rode uien
  • 3 eieren
  • 15 cl wortelsap
  • 12 abrikozen gedroogd
  • 125 g crème fraîche
  • ½ eetl. paprikapoeder
  • 1 eetl. karwijzaad
  • 2 eetl. maanzaad
  • handvol peterselie

Verwarm de oven voor op 180 °C.
Meng de bloem met de boter en het zout tot een kruimelig mengsel.
Voeg de eidooiers en beetje bij beetje het water toe totdat zich een samenhangend deeg vormt.
Wikkel het deeg in huishoudfolie en leg het in de koelkast.
Snijd de kopjes van de wortels en kook ze vijf minuten.
Laat enigszins afkoelen en snijd de wortels in dikke ronde plakken.
Snijd de uien in halve ringen en de abrikozen in plakjes.
Rooster het karwijzaad in een droge koekenpan en meng deze met de ui, abrikozen en paprikapoeder in een schaal.
Meng de eieren, het wortelsap en de crème fraîche tot een egaal mengsel.
Breng het op smaak met peper en zout.
Snijd de peterselie fijn en voeg deze toe aan het wortelsapmengsel.
Vet vier taartvormpjes in met boter en bestuif deze met bloem.
Doe hierin het uienmengsel en schenk het wortelsapmengsel erover.
Beleg de taart met de plakjes wortel en bestooi met maanzaad.
Bak de taartjes in 35 minuten af.

Bron: Odin recepten

Terug