Hartige taart met gemengde noten

  • 1 rol bladerdeeg (of 10 plakjes en wat losse bloem)
  • klontje boter
  • 450 g gemengde noten (zonder pinda’s)
  • 4 eieren
  • 25 cl crème fraîche
  • peper
  • zout
  • eventueel wat fijngesneden verse groene kruiden (bieslook, peterselie)

Tegenwoordig zijn er ook grote rollen bladerdeeg (uit de koeling), in plaats van alleen 10 × 10plakjes, 1 rol past precies in een taartvorm.
Superhandig, zeker voor dit recept!

Voor dit recept een heb je een (lage) taartvorm nodig van 28 cm doorsnee.
Dit gerecht kan dienen als voorgerecht voor 8 personen.
Je kunt deze ook rustig een maand in de vriezer leggen.

Verwarm de oven voor op 200 °C.
Vet de taartvorm in met een klontje boter.
Leg de rol bladerdeeg in de vorm, of bestuif je aanrecht met bloem.
Stapel de plakjes bladerdeeg op elkaar, rol ze uit met een deegroller tot een cirkel groot genoeg om de bodemen zijkanten van je taartvorm te bekleden.
Doe de noten in de taartvorm.
Meng de eieren met de crème fraiche.
Voeg zout, peper en eventueel wat groene kruiden toe.
Klop goed door elkaar met een vork.
Giet dit gelijkmatig over de noten in de taartvorm en zet deze vervolgens in 35 minuten in de oven.
Deze notentaart is lauwwarm het lekkerst, met een salade, maar koud kan ook heel goed.
Wat hem ook zeer geschikt maakt voor bijvoorbeeld een picknick.
En voor vleesliefhebbers kun je er eventueel een paar plakjes koud vlees bij serveren.

Serveertip
Serveer het met een paar plakjes speenvarken besprenkeld met basilicumpesto.

Bron: Bourgondië

Terug