|
|
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Meng de bloem met gist en ruim versgemalen zwarte peper.
Snijd de peterselie fijn, ontpit de olijven en halveer ze en snijd de paprika in blokjes.
Meng vervolgens het geheel door elkaar.
In een maatbeker gaan de zonnebloemolie en handwarme melk.
Mix daar met een vork de 3 eieren door en giet bij het bloemmengsel.
Meng goed door elkaar.
Tot slot de verkruimelde feta er voorzichtig doormengen.
Giet dit alles in het bakblik en strijk glad.
Rasp de parmezaanse kaas en strooi dit over het geheel.
Bak de cake 45 minuten in de voorverwarmde oven.
Controleer met een satéprikker of de cake helemaal gaar is.
Een schone satéprikker = een gare cake.
Laat in het cakeblik afkoelen en hevel daarna voorzichtig over naar een rooster.
Laat het daarop volledig afkoelen.
Serveer met een groene salade als lichte maaltijd of uitgebreid lunchgerecht.