Hartige herfstcake

Hartige herfstcake

  • 2½ cl room
  • 100 g geraspte pittige kaas
  • 160 g tarwebloem
  • 2 theel. bakpoeder
  • olie om in te vetten
  • 300 g pompoenblokjes
  • 10 g roomboter
  • 1 theel. nootmuskaat
  • 200 g gekookte kastanjes
  • 3 eieren
  • peper & zout

Kook de pompoenblokjes 15 minuten.
Giet af, laat uitlekken en pureer.
Breng op smaak met nootmuskaat en wat zout.
Laat goed afkoelen (zet de pan in een grotere pan met koud water).
Bak de kastanjestukjes aan in wat roomboter.
Laat afkoelen.
Roer de pompoenpuree en kastanjestukjes door het koude beslag.
Giet het beslag in de ingevette cakevorm en verdeel.
Bak de cake ongeveer 45 minuten in de voorverwarmde oven.
Leg er de laatste 10 à 15 minuten aluminiumfolie op als hij te bruin wordt.
Controleer met een satéprikker of de cake gaar is; deze moet er schoon en droog uitkomen.
Laat de cake eerst even afkoelen in de vorm.
Haal eruit en laat verder afkoelen op een rooster.
Snijd plakken van de cake.
Serveer eventueel met lepeltje mascarpone erop.

Bron: Verse Oogst

Terug