voor 8 porties
|
|
Bereid voor de hartjescake eerst het rode beslag.
Meng de boter met de suiker tot een luchtig mengsel.
Voeg de eieren één voor één toe.
Zeef de bloem met het bakpoeder en klop het er met een garde door.
Voeg tenslotte de pistachenoten en de melk toe.
Kleur met rode kleurstof.
Verdeel het deeg over twee ingevette en met bloem bestoven bakvormen van ongeveer 15 x 15 cm en bak ze in een voorverwarmde oven op 180 °C gedurende ca. 40 minuten.
Laat de cakejes een paar minuten afkoelen en keer ze uit de vorm op een grote plank.
Zodra de cakejes zijn afgekoeld, gebruikt u een hartvormige koekjesuitsteker om hartjes uit de cake te snijden.
Voor het luchtige beslag, roomt u de boter met de suiker opnieuw tot een luchtig mengsel.
Voeg vanillesuiker en sinaasappelschil toe.
Klop er één voor één de eieren door en spatel er de bloem met het bakpoeder door.
Roer tenslotte de melk erdoor.
Giet een deel van het luchtige beslag in een ingevette en met bloem bestoven broodvorm.
Leg de uitgeknipte harten één voor één op het deeg en vul de vorm met het resterende luchtige deeg.
Bak de cake op 180 °C gedurende 60 minuten.
Proef de cake en laat het een paar minuten in de vorm afkoelen.
Bestrooi de hartjescake met een beetje poedersuiker en serveer in plakken gesneden.
Tip
De hartjestaart kan ook met andere koekjesvormpjes worden gemaakt.
In plaats van levensmiddelenkleurstof kan ook cacao worden gebruikt om het eerste beslag te kleuren.