voor een springvorm 26 cm Ø
|
|
Scheid de eieren.
Kneed bloem, boter, eidooiers, zout en Calvados of water en zet 30 à 60 minuten in de koelkast.
Rol ⅔ uit en leg dit in een ingevette of met bakpapier beklede springvorm en vorm een 3 cm hoge rand.
Meng het custardpoeder met suiker en 2 eetlepels melk.
Verwarm de resterende melk, breng aan de kook met de fijngehakte marsepein en kook een pudding volgens de aanwijzingen op de verpakking, laat afkoelen en roer af en toe.
Rasp de appels.
Meng de amandelen, bruine suiker en de Calvados of citroen.
Klop de eiwitten stijf en meng ze met de amandelen en de appels.
Verdeel het afgekoelde marsepeinpuddingmengsel over de bodem en verdeel het appelmengsel erover.
Rol het overgebleven deeg uit, snijd er repen van en maak een traliewerk, bestrijk het traliewerk met de overgebleven eierdooier.
Bak de taart in een voorverwarmde oven gedurende 40 minuten op 200 °C.